Crackdown 3 – nimic nu s-a schimbat in doisprezece ani, chiar nimic. Ca si in 2007, parca se repeta istoria cu mai multe aspecte din lumea pe care o cunoastem – de la lansarea unor continuari ale unor filme deja celebre, sau ale unor albume ale unor cantareti consacrati, pare ca totul urmeaza un tipar repetitiv.
Putem spune acelasi lucru si despre Crackdown 3, deoarece in 2007 se lansa primul titlu al seriei, iar in 2019 urmeaza sa se lanseze jocul cel nou, deci nimic nu s-a schimbat.. .Dar asta nu e neaparat ceva rau.
Noi spunem ca nimic nu s-a schimbat, dar asta poate fi doar o exagerare menita sa aduca putina drama review-ului nostru, desi formula Crackdown a fost in intregime pastrata si sunt putine lucruri care sa diferentieze Crackdown 3 de celelalte doua jocuri.
Este mult de discutat despre ideea de a pastra aceasi formula, una care a fost testata si verificata, premisa ca ” daca nu este stricat, nu are rost sa il repari” fiind una cu care noi suntem intr-o oarecare masura de acord.
Cel de-al doilea titlu al seriei, gandit ca o contiuare, a avut o nota repetitiva, bazandu-se pe o actiune desfasurata intr-un oras pe care il exploraseram deja in primul joc, iar nota de nou a fost introducerea inamicilor zombie ( pentru ca de ce nu?), numiti generic Freaks.
Din fericire, Crackdown 3 aduce ordine in acest haos: avem un oras nou – New Providence, destul de multa diversitate si personaje noi si multi zgarie nori. Acele personaje zombie, insetate de sange au disparut.
Crackdown 3 – misiuni nebune
Ceea ce a facut producatorul – Sumo Digital – a fost sa revina la lucrurile care au facut seria Crackdown atat de buna si sa construiasca de acolo. Seria Crackdown a fost intotdeauna legata de ideea de mobilitate si de puerea fanteziei, iar studioul britanic a incorporat aceste aspecte in modul Campanie al jocului Crackdown 3. Avand la dispozitie mai multe arme si gadget-uri ca niciodata, depinde de jucator cum trateaza misiunile.
Una dintre aditiile noi, si anume vehiculele capabile sa se transforme din ”berbeci” super rapizi in masini-paianjen care se catara pe ziduri sau tancuri distructive, desi dau bine pe foaie, sunt destul de inutile atata timp cat mobilitatea oferita de jocul fara vehicule si mecanica tranzitiilor sunt atat de satisfacatoare. La acestea se adauga si faptul ca sistemul de condus al vehiculelor este de- a dreptul groaznic.
Crackdown 1 si 2 aveau o problema legata de lista aglomerata de lucruri de facut intr-o misiune. Crackdown 3 incearca sa rectifice acest aspect cu rezultate variate.
Astfel, adaugarea unei povesti de fundal si insemnatatea acordata inamicilor finali, are ca rezultat cumva intreruperea monotoniei povestii, care in primele doua titluri era restrictiva si te punea sa mergi acolo si sa omori cutare.
Cu toate astea, si Crackdown 3 are aspecte ale Campaniei care sunt repetitive, o problema de care franciza trebuie sa scape pe viitor. Intrgul sistem de ierarhie al inamicilor – si faptul ca Sumo Digital a facut in asa fel incat acestia sunt mai slabi daca reusesti sa ii dobori – este super, insa jocul nu poate sa se indeparteze prea mult de natura sa tendentioasa.
Grafica
Ai putea sa spui ca, desi luptele adauga putina bravura povestii si un spectacol de lumini ametitor, jocul se ia prea in serios.
Adica, esti un super-erou care poate sari inaltimea unui bloc, ai o arma ce genereaza gauri negre, cabluri cu care sa te agati de lucruri, si o grenada care multiplica materia, iar seful tau, Comandantul Jxon, interpretat de Terry Crews, striga ” quack, quack, nenorocitule” in cut-scene-ul de inceput. Insa doar cam acestea sunt aspectele amuzante ale jocului.
Din punct de vedere tehnic, in timp ce Xbox One X, cu grafica sa de inalta fidelitate si un frame-rate stabil ruleaza jocul bine, suratele mai slabe One S si One se cam chinuie din cand in cand din punct de vedere al frame-rate-ului, ajungand in unele momente pana la 25 de fps, iar in meniu apar din cand in cand niste bug-uri audio ciudate.
Si daca modul Campanie – care se poate juca in doi jucatori la cooperativ- nu te satisface, poti sari in lumea online, in modul Multiplayer, unde beneficiezi de tehnologia cloud Azure de la Microsoft pentru a te bucura de medii care pot fi distruse, intr-o batalie a mobilitatii si puterii de foc. In cateva cuvinte, este solid, e amuzant, nici mai mult, nici mai putin.
Fara Xbox Live la lansare
Nu iti vei pierde mintile dupa acest joc, este distractiv, dar ofera o distractie trecatoare. A, si nu poti sa petreci cu prietenii jucand pe Xbox Live la lansare, ceea ce in 2019 este o nebunie.
Probabil il vor patch-ui, insa noi discutam despre ce avem in fata acum. Si sincer, sa lansezi in ziua de azi un joc care sa nu aiba o optiune de baza este de-a dreptul ridicol…cui ii pasa ca il vor patch-ui apoi?
Dezbaterea de un deceniu este despre ce ar trebui sa aduca o continuare a unui joc, deoarece, daca il schimbi prea mult, fanii se vor supara – cazul lui Devil May Cry 2 -, iar daca il schimbi prea putin, fanii vor spune ca jocurile sunt asemanatoare si ca developerii sunt lenesi.
Asadar este o situatie dublu-pierzatoare, fiind foarte putine jocuri care o nimeresc a doua oara, cum ar fi cazul lui Mass Effect 2…Ideea e ca lumea subestimeaza aceasta sarcina.
Concluzie
Vor fi o gramada care vor spune ca Crackdown 3 este prea similar cu celelalte doua, si stiti ce? Probabil ca au dreptate. Vor fi si altii care vor spune : ” daca ideea este inca buna, de ce sa o schimbi? ”.
Si ei pot avea dreptate. Noi alegem sa spunem ca, in timp ce Crackdown 3 nu aduce nici o schimbare notabila seriei, este un joc foarte amuzant de jucat, cu o mecanica grozava, care te va tine in priza pentru mai multe ore la rand.
Preluat de pe Xbox Achievements
Related posts
Crypto Fear Level
