Dupa cativa ani de relativa liniste, China a inceput din nou atacurile cibernetice asupra entitatilor din SUA, potrivit unui raport publicat de Crowdstrike, o compania de securitate cibernetica.
Raportul mentioneaza colectarea informatiilor de catre China, informatii care sunt necesare pentru planul “Fabricat in China 2025”, ce urmareste sa faca din China cel mai mare producator din lume.
Fostul presedinte american Barack Obama si presedintele chinez Xi Jinping au ajuns in 2015 la un acord conform caruia niciuna dintre cele doua tari nu va sustine si nu se va implica in spionajele cibernetice pentru a fura de la cealalta.
In acel moment, Obama a spus ca SUA nu va sponsoriza furtul cibernetic, si a sperat ca si China se va tine de cuvant.
Un raport emis anul trecut de Centrul de Securitate si Informatii din SUA a aratat ca timp de cativa ani dupa incheierea acordului, volumul atacurilor chineze a scazut considerabil. Insa Crowdstrike subliniaza ca anul trecut, adversarii chinezi au crescut ritmul atacurilor.
Raportul mentioneaza si ca principalele tinte in 2018 au fost sectoarele de comunicatii si hotelier. In timp ce companiile se pregatesc de implementarea in urmatorii ani a tehnologiei 5G in SUA, informatiile legate de aceste planuri pot fi cruciale pentru competitori.
Si asta nu e tot: un raport de la compania de securitate digitala FireEye a sugerat ca hackerii chinezi au atacat anul trecut companii precum Boeing, General Electric Aviation, si T-Mobile.
Potrivit unui raport publicat in Wall Street Journal, acestia au atacat inclusiv sistemele Marinei SUA, si au reusit sa sustraga date sensibile, de la datele de mentenanta ale navelor, si pana la planurile legate de rachete. In decembrie anul trecut, doi cetateni chinezi au fost arestati in SUA, fiind acuzati de furtul unor date militare si guvernamentale critice.
Atacurile cibernetice s-au inrautatit in ultimii ani
“Atacurile au inceput sa devina mai dese in 2017, iar in 2018 lucrurile s-au agravat. Hackerii au fost activi, si ne asteptam ca acest lucru sa continue”, a spus Adam Myers, vicepresedinte al Crowdstrike.
Crowdstrike sustine ca tensiunile economice dintre cele doua tari au incurajat hackerii din China sa intensifice atacurile asupra SUA. Administratia Trump a perceput anul trecut tarife aplicate de 250 de milioane de dolari pentru bunurile din China.
Ca raspuns la aceasta abordare, China a aplicat asupra marfurilor din SUA tarife de 110 milioane de dolari.
In plus, SUA a emis anul trecut o ordonanta care le interzice companiilor chineze ZTE si Huawei sa lucreze cu agentiile guvernamentale americane, si sa le furnizeze acestora piese hardware si servicii de telecomunicatii. Pe deasupra, CFO-ul Huawei, Meng Wanzhou, a fost arestat in Canada la cerinta autoritatilor americane, lucru care a inflamat tensiunile dintre China si SUA.
Suntem in punctul in care va fi nevoie de mai mult decat o semnatura si o strangere de mana pentru a preveni atacurile sponsorizate de stat dintre cele doua super-puteri ale lumii.
Preluat de pe The Next Web
Related posts
4 Comments
Leave a Reply Cancel reply
Crypto Fear Level

[…] 1 hour ago 0 […]
[…] hackerilor, la fel ca si originea atacului cibernetic, nu au fost confirmate […]
[…] semi-automatizate pentru masinile sale. Avem ca exemplu Audi A8 Sedan, o versiune interzisa in SUA din pricina caracteristicilor sale partial automatizate. Producatorul german ne permite sa aruncam […]
[…] nou sistem global de navigatie – la fel ca sistemul global de pozitionare (GPS) construit de SUA In timp ce patru sateliti Galileo urmeaza sa fie lansati, sistemul a inceput sa ofere servicii in […]