Armata SUA a interzis utilizarea popularei aplicatie chinezesti TikTok, Military.com raportand ca aceasta se datora problemelor de securitate.
“Este considerata o amenintare cibernetica”, a declarat pentru Military.com un purtator de cuvant al armatei americane. „Nu o permitem pe telefoanele guvernamentale”.
Interdictia vine ca urmare a senatorului democrat Charles Schumer si a senatorului republican Tom Cotton, care au scris o scrisoare catre directorul american de informatii nationale, Joseph Maguire, insistand ca o investigatie in TikTok ar fi necesara pentru a determina daca aplicatia video de social media detinuta de chineza prezinta un risc pentru securitate nationala.
“Avand in vedere aceste ingrijorari, cerem Comunitatii de Informatii sa efectueze o evaluare a riscurilor de securitate nationala prezentate de TikTok si de alte platforme de continut din China care opereaza in SUA si o scurta a Congresului cu privire la aceste constatari”, se arata in scrisoare.
Aplicatia video social media, cunoscuta drept Douyin in China si TikTok in afara pietei sale interne, este detinuta de compania ByteDance, cu sediul la Beijing.
Senatorul Marco Rubio a afirmat anterior ca aplicatia populara a incercat sa cenzureze continutul din SUA pentru a fi in concordanta cu interesele guvernului chinez.
“Aplicatiile chinezesti sunt din ce in ce mai utilizate pentru a cenzura continutul si discutiile deschise pe teme considerate sensibile de guvernul chinez si de Partidul Comunist”, a spus Rubio la acea vreme.
In aceeasi zi in care armata americana si-a anuntat interzicerea, TikTok a publicat primul sau raport de transparenta, care arata cate cereri a primit compania de la organele guvernamentale si fortele de ordine pe pietele pe care opereaza cererea. Acest prim raport a vizat prima jumatate a anului calendaristic 2019.
“Ne luam extrem de in serios orice solicitare de la organele guvernamentale si examinam indeaproape fiecare astfel de cerere pe care o primim pentru a stabili daca, de exemplu, cererea respecta procesul legal necesar sau continutul incalca o lege locala”, a scris compania in raportul sau de transparenta .
“TikTok se angajeaza sa asiste fortele de ordine in circumstante adecvate, respectand in acelasi timp confidentialitatea si drepturile utilizatorilor nostri.”
Raportul a relevat faptul ca fortele de ordine din India au facut cele mai multe solicitari in timpul perioadei, efectuand 107 de astfel cereri. Dintre acestea, 99 au fost cereri legale si restul de opt au fost pentru situatii de urgenta. Cu toate acestea, din informatiile solicitate de guvernul indian, TikTok a furnizat doar 47% din aceasta.
Intre timp, procentul de informatii furnizate catre fortele de ordine din SUA a ajuns la 86%, pe baza a 79 de cereri totale si 255 de conturi totale specificate.
Japonia, tara pe locul 3 ca numar de cereri, a avut procesate 35.21% din informatiile solicitate. Din total, 28 au fost cereri legale.
Tarile in care agentiile de aplicare a legii au vazut 100% din informatiile produse pe baza cererilor lor au inclus Canada, Islanda, Israel, Singapore si Turcia.
Cand a fost vorba de solicitari de catre organele guvernamentale de a elimina continutul considerat o incalcare a legilor locale, India a depasit graficul cu 11 cereri, in timp ce Japonia a avut trei, si Australia si Franta au avut doua.
Pentru Statele Unite, au existat sase solicitari guvernamentale, desi in total sapte conturi au fost eliminate sau restrictionate.
Cu toate acestea, nu au existat cereri de eliminare din partea guvernului chinez sau a fortelor de ordine.
Raportul de transparenta a aratat, de asemenea, ca au fost emise 3.345 de avize de preluare a continutului drepturilor de autor, iar dintre acestea 85% au fost onorate.
“Dupa ce a primit o notificare efectiva de la un titular al drepturilor de incalcare a proprietatii intelectuale, TikTok va elimina continutul in timp util”, a spus TikTok in raportul sau.
In octombrie, compania a angajat firma de avocatura mondiala K&L Gates LLP, inclusiv doi fosti congresmeni americani, Bart Gordon si Jeff Denham, pentru a revizui politicile sale de moderare a continutului, pentru a consolida si mai mult politicile de moderare si transparenta generala ale platformei.
TikTok a facut angajarile externe pentru a „creste in continuare transparenta in jurul politicilor noastre de moderare a continutului si a practicilor pe care le folosim pentru a ne proteja comunitatea”, a declarat la acea vreme Vanessa Pappas, directorul general al SUA TikTok.
Related posts
Crypto Fear Level
