Categorii: CryptoTech

Un crypto scammer a fost condamnat la 86 de luni de inchisoare

Un crypto scammer a fost condamnat la 86 de luni de inchisoare pentru executarea unei scheme legate de crypto, mentioneaza raportul Departamentului de Justitie (DoJ) al Statelor Unite .

 

Pe langa sentinta de 86 de luni de inchisoare, judecatorul districtului din Statele Unite, Sandra J. Feuerstein, a ordonat lui Blake Kantor din New Jersey, in varsta de 44 de ani, sa plateasca o restituire totala de 806.405 dolari distribuite victimelor care au investit in inselatorie, 1.5 milioane de dolari si pierderea veniturilor furate din suma de 153.000 de dolari.

 

Inselatoria in sine a fost condusa de compania Blue Bit Banc (BBB), care a oferit optiuni binare – o forma de investitie totala sau deloc – pe baza preturilor valorilor mobiliare, valutelor si a altor valori ale investitiei in timpul platii. Cu toate acestea, Kantor a folosit un program de calculator pentru a falsifica datele despre preturi pentru a schimba schema de plata in favoarea companiei sale.

 

Celalalt aspect principal al inselatoriei este ca Blake Kantor si-a convins investitorii sa cumpere moneda ATM Coin cu investitiile lor BBB. Kantor a spus investitorilor ca ATM Coin era in valoare de 600.000 de dolari, cand de fapt nu avea nici o valoare.

Potrivit CoinMarketCap, exista o criptocurrency numita ATMCoin (ATMC), al carui ultim pret cunoscut a fost de 2,26 $. La ora de tiparire, incercarea de a urma adresa URL furnizata pentru site-ul Web al monedei are ca rezultat urmatorul mesaj de avertizare pe Chrome:

“Conexiunea ta nu este privata. Atacatorii ar putea incerca sa va fure informatiile de la www.atmcoin.com (de exemplu, parole, mesaje sau carti de credit). Aflati mai multe.”

 

Asa cum a raportat anterior Cointelegraph, US DoJ a acuzat un grup de hackeri numit “Comunitatea” cu o varietate de taxe, inclusiv conspiratie pentru comiterea fraudei de transfer bancar, si furtul de identitate agravat.

 

Grupul acuzat se presupune ca a fost implicat in “schimbarea SIM”, si anume schimbarea numerelor de telefon indexate pe cartele SIM pentru a fura informatii prin intermediul autentificarii cu doi factori. Grupul se presupune apoi ca a folosit controlul necorespunzator al acestor numere de telefon pentru a fura in jur de 2,5 milioane USD prin intermediul schimburilor de criptomonede si a portofelurilor crypto.

Ryze Team

Articole recente

Tocatoarele de crengi sunt potrivite si pentru lucerna si coceni? Raspunsul utilizatorilor!

Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…

2 years în urmă

Exploreaza lumea fara limite! Iata ce beneficii iti ofera serviciul de inchirieri masini!

Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…

2 years în urmă

Iata cum sa iti surprinzi oaspetii cu cele mai elegante si parfumate cosmetice hoteliere de pe piata!

Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…

2 years în urmă

Permisul de barca clasele C, D si S poate face diferenta, in primele luni in alta tara!

Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…

3 years în urmă

Fa-ti cununia civila pe mare si lasa-te luata de… valurile iubirii!

Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…

3 years în urmă

Am intrebat 100 de romani de un last minute. “Turcia”, au raspuns majoritatea dintre ei!

Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…

3 years în urmă