feteasca neagra
Feteasca Neagra este unul dintre cele mai vechi soiuri de struguri din Romania, cultivat mai ales in sudul Moldovei si estul Munteniei. Numit si Poama Fetei Neagra, Coada Randunicii sau Pasareasca Neagra, acest soi de struguri are un mare potential calitativ si se remarca prin rezistenta sa la ger si seceta.
Descrierea strugurilor
Strugurii Feteasca Neagra au boabe sferice violet, un miez zemos si sunt de marime mijlocie. Procesul de maturare al boabelor de struguri incepe din luna septembrie, avand o perioada de vegetatie de aproximativ 160 de zile. Acest soi de struguri acumuleaza un continut de zaharuri destul de ridicat, care poate ajunge pana la 200-240 g/l si are o aciditate buna.
Ce vinuri se obtin din Feteasca Neagra?
Din acest soi de struguri se pot obtine vinuri roze si rosii seci, demiseci sau dulci. In functie de tehnicile de vinificatie folosite, din Feteasca Neagra se pot produce vinuri cu diverse arome, taninuri fine si un nivel de alcool mediu spre mare. Un vin rosu obtinut din acest tip de struguri devine mai savuros odata cu trecerea timpului, deoarece capata o culoare mai intensa si un gust consistent.
Ce gust au vinurile Feteasca Neagra?
Vinurile produse din acest soi de struguri au arome de fructe de padure (coacaze, mure), prune, visine negre si au note condimentate (vanilie, piper, scortisoara). In plus, vinurile mai vechi pot avea un gust de coaja de paine prajita. In ceea ce priveste mirosul, un vin obtinut din strugurii de acest tip are note puternice de fructe si condimente.
Cum poate fi asociat culinar acest sortiment?
Ce poate fi mai relaxant decat sa savurezi un vin bun alaturi de cateva mancaruri delicioase? Vinul produs din acest soi de struguri poate fi asociat cu mai multe preparate culinare. Daca vei alege un sortiment corpolent cu arome de fructe de padure, atunci il poti consuma alaturi de preparate pe baza de carne de vita, rata, vanat sau miel.
In schimb, daca achizitionezi un vin tanar, atunci il poti savura alaturi de o portie de paste, branzeturi sau carne de cocos. De asemenea, este important sa stii ca temperatura optima de servire a acestui tip de vin este de 18-20 grade Celsius.
Mai multe despre asocierile culinare a fiecarui sortiment de vin poti afla pe site-ul Beicevrei.ro. Acest magazin online are o rubrica dedicata acestui subiect, asa ca poti afla usor ce vin se potriveste cu orice preparat.
Unde este produs vinul Feteasca Neagra?
Acest soi de struguri este intalnit in Dealurile Munteniei si Moldovei, Colinele Dobrogei, Crisana, Maramures, Banat si pe ambele maluri ale Prutului.
De unde poti achizitiona un vin de calitate?
Atunci cand cauti vinuri bune la preturi accesibile, Beicevrei.ro este magazinul la care trebuie sa apelezi. Aici vei gasi o gama variata de vinuri produse din multe soiuri cunoscute de struguri. Pe Beicevrei.ro gasesti atat vinuri romanesti, cat si vinuri de import.
Profita acum de ofertele speciale de pe site si comanda-ti vinul preferat la un pret avantajos! In plus, beneficiezi de livrare gratuita pentru comenzile in Bucuresti si judetul Ilfov. Bucura-te de aromele tale preferate alaturi de persoanele importante din viata ta!
Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…
Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…
Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…
Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…
Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…
Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…