Creatorii de continut de pe Instagram, YouTube si Tumblr, castiga anual din ce in ce mai mult – aproape 7 miliarde de dolari potrivit unui studiu-raport de 97 de pagini efectuat de Re:Create Coallition.
Studiul analizeaza cati oameni din America sunt creatori de continut online, unde anume sunt situati in tara, si cat castiga. Concluzia studiului a fost ca aproape 17 milioane de americani au castigat cca 6.8 miliarde de dolari cu ajutorul a 9 platforme de internet in anul 2017.
Coalitia Re:Create, un grup care promoveaza folosirea corecta si echilibrata a legilor de copyright, a mai efectuat un studiu similar si in 2016, numind activitatile online “noua economie creativa a Americii”.
Fata de datele prezentate in 2016, studiul a prezentat o crestere de aproape 1 miliard de dolari in ce priveste castigurile, si de peste 2.4 milioane de creatori de continut online.
Platformele Instagram si Twitch au avut cele mai spectaculoase salturi in ce priveste veniturile castigate de creatorii de continut, cu 49.5 procente si respectiv 30 de procente.
Dintre cele noua platforme analizate, Instagram este pe primul loc, cu peste 5.6 milioane de utilizatori care au generat venituri pe aceasta platforma. WordPress, Tumblr si YouTube au, de asemenea, milioane de utilizatori care castiga cu ajutorul lor.
Potrivit studiului, dintre toate statele din America, California are cei mai multi utilizatori care genereaza venituri online, avand mai mult de 3.2 milioane de creatori de continut online, urmata de New York, cu aproape 2 milioane si Texas cu mai mult de 1 milion de creatori.
Cu toate acestea, chiar si statele cu un numar mic de creatori de continut – cum ar fi Wyoming sau Dakota de Nord – au avut cresteri cu 2 cifre ale procentajelor in decurs de un an.
Studiul estimeaza ca din cei aproape 17 milioane de creatori de continut din SUA, mai putin de 117.000 fac mai mult de 10.000 de dolari pe an. Acest numar poate parea neinsemnat, insa Techdirt subliniaza ca multe dintre aceste platforme ajuta oamenii sa obtina venituri prin mijloace care acum cativa ani nici nu existau.
Coalitia Re:Create a inclus o adaugire la studiul efectuat, prin care a explicat modul in care descoperirile sale au un caracter conservator, deoarece a analizat doar 9 platforme si a folosit doar datele furnizate de reprezentantii si analistii acestora. Studiual a analizat, de asemenea, creatorii independenti de continut, neluand in calcul, de exemplu, continutul incarcat de talente ale Hollywood-ului sau staruri ale industriei muzicale.
Chiar si fara a studia date de la platforme majore, cum ar fi Facebook, Twitter, Kickstarter, iTunes, Spotify, sau Patreon, studiul a descoperit existenta unei industrii a creatorilor de continut online aflata in plina ascensiune, care a devenit posibila prin Internet.
Preluat de pe Mashable https://mashable.com
Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…
Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…
Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…
Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…
Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…
Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…
Vezi comentarii