permis barca
Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi de familie, in cautarea unei vieti mai bune din toate punctele de vedere? Indiferent de motivele care te-au indemnat sa iei o asemenea decizie, cu siguranta ai cantarit-o foarte bine inainte, avand in vedere impactul sau atat pe termen scurt, cat mai ales pe termen mediu si lung. Totusi, exista un aspect la care, foarte probabil, nu te-ai gandit: cum iti vei asigura o tranzitie cat mai lina din punct de vedere financiar, in primele luni, pana cand pui toate lucrurile importante in ordine? Citind articolul in continuare, vei afla de ce raspunsul poate fi un permis de barca clasele C, D si S!
Un permis barca claseleC/D/S (de la sailing) iti ofera posibilitatea de a conduce ambarcatiuni cu vele (panze), ceea ce se poate dovedi un avantaj nebanuit in momentul in care emigrezi si incepi practic o noua viata in alta tara, departe, atat la propriu, cat si la figurat, de toate coordonatele pe care le cunosteai pana atunci. Astfel, indiferent ca meseria ta de baza este cea de avocat, medic sau inginer, pana cand reusesti sa-ti echivalezi studiile si sa incepi sa profesezi in acest domeniu si peste hotare, te poti intretine destul de confortabil dintr-un job part time sau cu norma intreaga ca skipper.
“Abilitatea de a conduce un velier este un skill foarte folositor in general. Detinerea permisului reprezinta o calificare suplimentara, care se poate transforma intr-un job secundar oriunde in lume, cu castiguri de 50, 100 sau chiar 200 de euro pe zi. In plus, Certificatul International de Conducator de Ambarcatiuni de Agrement este valabil peste tot in lume si nu are data de expirare”, explica Ovidiu Drugan, instructor in cadrul scolii de navigatie SetSail.ro, care organizeaza inclusiv cursuri pentru obtinerea permisului de barca clasaele C/D/S.
Mai mult decat atat, pentru a obtine un permis de barca clasele C/D/ S, care iti va permite sa profesezi drept skipper, spre exemplu pe ambarcatiuni cu panze in scop turistic, este nevoie sa urmezi o scoala cu o durata relativ redusa: 4 zile la cursul intensiv, respectiv 4 saptamani la cursul din Bucuresti (cu posibilitatea patrticiparii si online), la care se adauga perioada de practica, mai spune Ovidiu Drugan. La SetSail.ro, vei invata totul despre marinarie; motoare si instalatii; constructia, vitalitatea si manevra navei; salvarea pe mare; radiocomunicatii; navigatia propriu-zisa; conditiile meteo; acordarea primului ajutor; legislatie etc.
In concluzie, daca te pregatesti sa-ti schimbi viata la 180 de grade si sa iei o hotarare decisiva pentru viitorul tau, mai ales in contextul actual destul de incert, tinand cont de razboiul care se poarta aproape de granitele tarii noastre si de situatia sanitara si economica globala firava, un permis de barca clasele C/D/S poate fi privit atat drept o plasa de siguranta, cat si un as in maneca celor care nu vor sa fie luati prin surprindere. Pana la urma, decizia este doar in mainile tale: il folosesti pentru un job permanent, secundar sau doar temporar, pana cand iti poti desfasura activitatea profesionala pentru care te-ai pregatit intreaga viata, fara oprelisti!
Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…
Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…
Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…
Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…
Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…
Fiecare om, indiferent ca este femeie sau barbat, are nevoie de odihna, pentru o buna…