Toshiba a inventat o masina care poate detecta 13 tipuri de cancer folosind o singura picatura de sange intr-un timp record: in doar doua ore, oamenii vor avea un diagnostic complet pentru pretul ridicol de 180 $ cu o precizie de peste 99%.
Aceasta tehnologie este la nivel de Star Trek.
Dupa cum a raportat publicatia japoneza The Mainichi, aparatul este capabil sa detecteze unele dintre cele mai agresive si mai mortale tipuri de cancer: gastrice, esofagiene, plamani, ficat, tractul biliar, pancreatic, intestin, ovarian, prostata, vezica, cancere de san, sarcom, si gliom. Detectarea precoce este cruciala pentru supravietuirea in toate aceste tipuri de cancer.
In acest moment, testele existente de detectare din sange impun medicilor sa atraga zeci de mililitri de sange si costa mii de dolari. Pe de alta parte, aceasta masina face diagnosticul din doar 50 de microlitri de sange – o singura picatura.
Procesul este atat de simplu si rapid, incat ar putea deveni o procedura standard, care ar putea fi realizata practic oriunde, crescand semnificativ posibilitatea detectarii precoce, a tratamentului si a supravietuirii.
Asa cum a declarat cercetatorul de frontiera Toshiba, Laboratorul de Cercetare Frontiera Koji Hashimoto, in cadrul conferintei de presa care anunta masina descoperita, „in comparatie cu metodele altor companii, avem o margine in gradul de precizie in detectarea cancerului, timpul necesar pentru detectare si costul. “
Masina se bazeaza pe cercetarile anterioare realizate de Toray Industries, care a anuntat in iunie trecuta un nou cip de detectare a cancerului, care este de 100 de ori mai sensibil decat orice alt cip de acest gen. Cipul sau, insa, „numai” a avut o precizie de 95% in raport cu rata de 99% din Toshiba.
Ambele tehnologii pot lucra detectand unele tipuri de microARN care se acumuleaza in fluxul sanguin in cazul in care pacientul sufera de cancer.
Aparatul a fost dezvoltat in colaborare cu Centrul National de Cercetare a Cancerului si Universitatea Medicala din Tokyo.
Compania se asteapta ca masina – pe care o vedeti mai sus – sa fie supusa studiilor medicale anul viitor, asteptand ca aceasta sa fie pusa la dispozitie pe piata in cativa ani. Pare a fi o lunga asteptare pentru ceva care ar putea salva sute de mii de vieti chiar acum.
Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…
Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…
Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…
Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…
Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…
Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…