In ciuda faptului ca a negat zvonurile persistente ca ar iesi din afacerea cu camerele de fotografiat, Olympus face exact asta. Compania a anuntat ca isi va vinde afacerea de camere foto catre Japonia Industrial Partners (JIP), aceeasi companie care a achizitionat divizia VAIO a Sony. Olympus se va concentra acum pe diviziile sale mult mai mari care furnizeaza echipamente industriale si medicale.
Olympus a spus ca a imbunatatit structura costurilor, s-a concentrat pe camerele si lentilele cu profit mare si a luat alte masuri pentru a „face fata pietei camerelor digitale extrem de severe”. Cu toate acestea, in ciuda acestor eforturi, compania a declarat ca „a inregistrat pierderi operationale pentru trei ani fiscali consecutivi pana la termenul incheiat in martie 2020”. Probabil nu a ajutat faptul ca compania a fost afectata de un scandal contabil de 1,7 miliarde de dolari in 2013.
Nu este clar cum ar putea afecta acest lucru proprietarii de camere foto mirrorless Olympus, cum ar fi flagship-ul O-MD E-M1 Mark III. JIP intentioneaza sa eficientizeze afacerea asa cum s-a intamplat cu VAIO pentru a o face „mai compacta, mai eficienta si mai agila”, potrivit Olympus. De asemenea, va vinde modelele existente si va dezvolta altele noi, astfel incat, probabil, va sprijini proprietarii de camere actuale. Dincolo de asta, nu stim ce intentioneaza sa faca JIP cu Olympus si nu a adus cu exactitate fosta diviziune VAIO a Sony.
Anul trecut, CEO-ul Olympus, Yasuo Takeuchi, a lasat sa se dezvaluie faptul ca o vanzare a diviziei sale de camera pentru consumatori nu a iesit din discutie. Cu toate acestea, compania s-a straduit sa retraga acel comentariu inapoi, iar VP-ul de marketing si vanzari, Akihiko Murata, a mai spus pentru Engadget ca „vrem sa spunem utilizatorilor nostri”, va rugam sa contati pe noi. ”
Vanzarea Olympus are, de asemenea, implicatii pentru lumea camerelor in general. Olympus si Panasonic sunt singurele companii care accepta formatul Micro Four Thirds, un segment care joaca al treilea fiddle la sistemele APS-C si full-frame. Acesti senzori mai mari au o performanta mai buna in lumina scazuta si produc fundaluri tip „bokeh”, ajutand producatorii de camere ca Sony sa distinga produsele sale de camerele de smartphone din ce in ce mai bune.
Olympus se bazeaza in continuare exclusiv pe Micro Four Thirds pentru camerele sale cu lentile schimbabile. Cu toate acestea, Panasonic are acum propria gama de camere cu mirrorless cu cadru complet, care au atras multa atentie, in special pe piata video. Acest lucru ii ofera alte optiuni in functie de ceea ce se intampla cu Olympus, asa ca vom pastra o abordare a ambelor companii in urmatoarele luni. In urma contractului, vanzarea se va incheia pana la 3 septembrie 2020, a spus Olympus.
Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…
Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…
Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…
Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…
Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…
Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…