Volatilitatea criptomonedelor s-a dublat in ultimele 2 saptamani

Monedele virtuale sunt intotdeauna imprevizibile, dar volatilitatea criptomonedelor – care era in scadere – a crescut in ultimele doua saptamani. Acum trei saptamani, preturile pareau aproape stabile, dar acest fapt s-a modificat considerabil. Volatilitatea unora dintre monede s-a triplat in ultimele doua saptamani.

Indicatorul tehnic (ATR), un calculator simplu de volatilitate care foloseste o medie mobila de 14 zile (in acest caz) pe o scara de la 0 la 100, s-a triplat de la inceputul lunii pentru unele dintre criptomonedele de top.

Volatilitatea masoara cat de mult variaza un pret intr-un anumit interval de timp. Lipsa suportului institutional, precum si tehnologia in sine, pot face criptocuritatile sa fie extrem de volatile.

Indicatorul tehnic ATR pentru moneda Bitcoin Cash, de exemplu, a crescut de la putin sub 20 pe 1 noiembrie pana la un nivel ridicat de 60 la sfarsitul saptamanii trecute. Litecoin (LTC) a crescut de asemenea cu 80% de la 1,9 la 3,4. Deoarece acestea se bazeaza pe preturi, gradul de masurare este adesea diferit intre active, chiar daca au inregistrat fluctuatii similare in valoare.

Desi mai putin decat BCH, cresterea ATR-ului LTC este invers proportional cu declinul aproape constant al volatilitatii monedelor de la inceputul lunii februarie.

Dintre celelalte monede, indicatorul tehnic ATR pentru Stellar Lumens (XLM) a crescut cu aproximativ 130%. Volatilitatea monedei XRP a crescut cu 64%; Eter (ETH) cu 50%. Alaturi de BCH, Bitcoin (BTC) a avut una dintre cele mai mari schimbari in volatilitatea sa. ATR’ul s-a dublat in jurul valorii de 156 la inceputul lunii pana la un nivel ridicat de 333 pana duminica.

 

Piata criptomonedelor

 

Valoarea totala a criptomonedelor a incheiat vineri, dupa doua lungi saptamani o scadere pana la aproximativ 140 miliarde de dolari. Peste 70 de miliarde de dolari – o treime din valoarea sa totala – au fost sterse de la jumatatea lunii noiembrie. Cu toate ca preturile aratau o imbunatatire, week-endul a adus o scadere suplimentara sambata dupa-amiaza.

Aceasta a fost suficient de severa pentru a duce piata la un nou nivel redus de 114 miliarde de dolari in dimineata zilei de duminica, periculos de aproape de a ajunge la punctul de100 miliarde de dolari. A fost cea mai mica evaluare de la jumatatea lunii iunie, cu mai mult de 18 luni in urma.

Cele mai multe monede inregistreaza acum castiguri moderate, recuperand unele din pierderile grele din cursul saptamanii. In top-zece, Bitcoin s-a stabilit chiar sub valoarea de 4.000 $; dupa o crestere puternica de 10%, dimineata, Litecoin, Cardano (ADA) si Stellar Lumens au incetinit in crestere, dar sunt in continuare in panta ascendenta.

XRP a crescut cu 1,8%, in comparatie cu scaderea usoara a monedei Ether, consolidand in continuare pozitia marcii de tranzactionare ca fiind cea de-a doua cea mai mare moneda de criptare de pe piata.

Bitcoin Cash, care a scazut cu cea mai mare valoare, s-a bucurat de cea mai mare crestere a preturilor in topul celor douazeci. Moneda a crescut cu peste 26% in ultimele 24 de ore. Numai in ultima ora a crescut cu 13% de la 182 dolari la un nivel ridicat de 215 dolari; o crestere de 600 milioane de dolari a plafonului de piata.

Volatilitatea criptomonedelor

Exista toate motivele pentru a sugera ca o suprareactie a pietei a impins preturile chiar mai mici, in masura in care unele monede virtuale s-ar putea sa fi fost “supravandute”. Inca nu este sigur daca o recuperare este probabila in aceasta saptamana; incertitudinea continua sa fie simtita si ar fi suficienta o singura veste negativa pentru a duce criptocuritatile la noi valori scazute.

Pretul lui Bitcoin parea atat de stabil in ultimele luni, incat comerciantii au inceput sa o considere neoficial o moneda stabila. Pretul sau a ramas intr-un interval restrans, in jurul valorii de 6500 de dolari, incepand cu luna septembrie. Desi nu a existat nimic care sa opreasca pozitia BTC la zero, analistii au declarat ca aceasta gama a actionat ca o linie de ghid pentru investitori. Orice miscare anormala a preturilor in afara intervalului poate fi interpretata fie ca un semnal bullish sau bearish.

Acum ca liniile de sprijin au fost distruse, investitorii si comerciantii sunt la fel de departe de a determina valoarea reala a criptomonedelor. Volatilitatea criptomonedelor este in crestere si pot trece luni de zile pana ca stabilitatea sa se reinstaleze pe piata.

Lidia

Articole recente

Tocatoarele de crengi sunt potrivite si pentru lucerna si coceni? Raspunsul utilizatorilor!

Gospodarii din intreaga lume sunt mereu dornici sa gaseasca metode prin care sa isi usureze…

2 years în urmă

Exploreaza lumea fara limite! Iata ce beneficii iti ofera serviciul de inchirieri masini!

Calatoriile si descoperirea celor mai putin cunoscute colturi ale lumii reprezinta un vis al multor…

2 years în urmă

Iata cum sa iti surprinzi oaspetii cu cele mai elegante si parfumate cosmetice hoteliere de pe piata!

Oaspetii apreciaza un hotel sau o pensiune in functie de mai multe criterii. Printre acestea…

2 years în urmă

Permisul de barca clasele C, D si S poate face diferenta, in primele luni in alta tara!

Situatia personala, profesionala, politica sau economica din tara te-a determinat sa emigrezi, singur sau alaturi…

3 years în urmă

Fa-ti cununia civila pe mare si lasa-te luata de… valurile iubirii!

Ti-ar placea ca, atunci cand spui cel mai important „Da“ din viata ta – acela…

3 years în urmă

Am intrebat 100 de romani de un last minute. “Turcia”, au raspuns majoritatea dintre ei!

Turcia este destinatia preferata de majoritatea turistilor. Poarta Orientului, legatura dintre Europa si Asia, aceasta…

3 years în urmă