Volatilitatea pretului Bitcoin (BTC) a atins duminica cea mai mare valoare din ultimele noua luni, revenind la tipul de flux observat pentru ultima oara la inceputul lunii martie a anului 2018.

Acest lucru vine la doar o luna dupa ce volatilitatea Bitcoin a atins pe 11 noiembrie cea mai mica valoare din ultimii doi ani, cand nivelul fluxului pietei Bitcoin a scazut la numai 1%. Acest lucru a demonstrat capacitatea lui Bitcoin de a functiona ca un instrument de pastrare al valorii, dar numai pentru o luna.

 

Volatilitatea pretului Bitcoin creste

 

Potrivit unor surse independente, volatilitatea Bitcoin a crescut cu aproape cinci puncte procentuale in ultimele treizeci de zile.

 

Cel mai mic nivel al ultimilor 2 ani, de 1,02%, a fost mentinut pentru doar o zi la inceputul lunii noiembrie, in timp ce intervalul 1% – 1,99% a fost mentinut pentru aproximativ o luna, incepand cu luna octombrie. Totul s-a schimbat pe 14 noiembrie, cand valoarea BTC a scazut, generand o crestere brusca a volatilitatii globale, crestere care continua si azi.

 

Duminica, 9 noiembrie, volatilitatea BTC a fost masurata la 5,73% pentru perioada anterioara de treizeci de zile – cea mai mare valoare din ultimele 9 luni.

 

Privind inapoi, toate discutiile despre BTC ca fiind un instrument stabil de pastrare al valorii din ultimele cateva luni par acum destul de imature. Aceste pareri au fost ajutate de luna in care volatilitatea BTC s-a mentinul in jurul valorii de 1%, dar si de fluxul incert al unor stocuri majore si monede fiat in aceeasi perioada.

 

Atentia se indreapta catre TA

 

Gandindu-ne la observatiile pe care le facem in diferite conditii de piata, putem dezvalui multe despre mentalitatea noastra colectiva. Acum ca stabilitatea nu mai este aroma zilei, accentul pare sa fi trecut de la aspectele fundamentale la cele tehnice, dupa cum reiese din cresterea brusca a cautarilor Google pentru termenul: “analiza tehnica”.

 

De la inceputul lunii noiembrie, cautarile pentru termen au crescut cu 50%, inregistrand o crestere de 28,5% doar in ultimele doua saptamani. Cel mai mare numar de cautari ale expresiei din ultimii opt ani a avut loc intre decembrie 2017 si ianuarie 2018.

 

Cresterea nu este surprinzatoare – comerciantii pe termen scurt si mediu incearca sa maximizeze castigurile, reducand in acelasi timp pierderile, si, in acelasi timp, comerciantii pe termen lung incearca sa afle care este minimul inainte de a investi tot ce au.

 

Pretul Bitcoin

 

Dupa o scadere de 12% inregistrata saptamana trecuta, BTC si-a pastrat luni valoarea, continuand sa se invarta in jurul valorilor de 3.500-3.600 de dolari.

 

Nivelul de 3.700 de dolari a fost aproape de a fi spart duminica seara, cand pretul monedei a ajuns la 3.685 de dolari.